Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-12-2023
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 670
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 75
Składniki
Śledzie z cebulą lekko zmiksować w robocie. Dodać tłuczone ziemniaki, ciecierzycę, jajko, natkę i wszystko krótko zmiksować. Całość przyprawić. Masa jest dość luźna i czasami dodaję łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Bułkę tartą przesypać na szeroki spodek. Łyżką nabierać sporo masy, i obtaczać w bulce formując kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Kotlety dobrze smakują z kaszami, makaronem lub jako samodzielne danie.