Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krabowa przekąska w buraczkach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15962
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6431
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15962
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6431
Składniki
Buraki wyszoruj sta rannie, pozostaw ze skórką. Włóż je do garnka, zalej osolonym wrzątkiem i ugotuj do miękkości (45-60 minut). Wlej ocet (2 łyżki), pozostaw do całkowitego ostudzenia.
Po ostudzeniu buraki odcedź, obierz ze skórki. Przekrój na połówki, wydrąż środki. Wydrążony miąższ posiekaj. Paluszki obierz z osłonek, pokrój na kawałki.
Odcedzone krążki ananasa pokrój na kawałki. Kukurydzę odlej na sicie. Przepłucz zimną wodą, pozostaw do całkowitego osączenia. Ga łązkę selera naciowego umyj, oczyść z włókien, poszatkuj.
Pokrojone buraki wymieszaj z paluszkami krabowymi, ananasem, kukurydzą i kawałkami selera naciowego. Wymieszaj z majonezem. Powstałą sałatkę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Nałóż do wydrążonych miseczek buraczanych. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku.
Posiekane krążki ananasa możesz także połączyć z kukurydzą, żółtym serem oraz majonezem. Powstałą sałatkę dopraw do smaku kilkoma ząbkami czosnku i odrobiną musztardy.Źródło: Świat kobiety