Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krabowa przekąska w buraczkach"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Buraki wyszoruj sta rannie, pozostaw ze skórką. Włóż je do garnka, zalej osolonym wrzątkiem i ugotuj do miękkości (45-60 minut). Wlej ocet (2 łyżki), pozostaw do całkowitego ostudzenia.
Po ostudzeniu buraki odcedź, obierz ze skórki. Przekrój na połówki, wydrąż środki. Wydrążony miąższ posiekaj. Paluszki obierz z osłonek, pokrój na kawałki.
Odcedzone krążki ananasa pokrój na kawałki. Kukurydzę odlej na sicie. Przepłucz zimną wodą, pozostaw do całkowitego osączenia. Ga łązkę selera naciowego umyj, oczyść z włókien, poszatkuj.
Pokrojone buraki wymieszaj z paluszkami krabowymi, ananasem, kukurydzą i kawałkami selera naciowego. Wymieszaj z majonezem. Powstałą sałatkę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Nałóż do wydrążonych miseczek buraczanych. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku.
Posiekane krążki ananasa możesz także połączyć z kukurydzą, żółtym serem oraz majonezem. Powstałą sałatkę dopraw do smaku kilkoma ząbkami czosnku i odrobiną musztardy.Źródło: Świat kobiety