Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krajanka na sposób azjatycki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 109
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 109
Składniki
Imbir obierz, zetrzyj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek posiekaj. Miód wymieszaj z olejem sezamowym oraz sosem sojowym. Dodaj rozdrobnione .
Boczek umyj, wytrzyj do sucha. Mięso oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekaną kolendrą. Włóż do miseczki. Polej przygotowaną marynatą. Przykryj folią i wstaw do lodówki na około 12 godzin.
3Papryki i cebulę potnij na kawałki. Boczek przełóż do brytfanki. Podlej marynatą z miseczki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC. Piecz 90 minut. Udekoruj papryką oraz cebulą.Źródło: Naj