Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem cukiniowy"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Cukinię oczyść z nasion (nie obieraj ze skórki), umyte pieczarki pokrój w plastry.
Por z cebulą posiekaj, po czym zeszklij na roztopionym maśle i rozgrzanej oliwie.
Po chwili dodaj cukinię z pieczarkami, zalej gorącą wodą i gotuj około 15 minut.
Na koniec dołóż ser mascarpone, dopraw solą oraz pieprzem i zmiksuj blenderem.
Krem serwuj z grzankami.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 190
Jedna porcja : 1,60 zł.Źródło: Super TV