Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem grzybowy"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Suszone borowiki moczyć 30 minut w 500 ml gorącej wody. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć 2 minuty. Namoczone borowiki odcedzić (wodę zachować), pokroić w kawałeczki, dodać do pieczarek. Zalać bulionem oraz wodą z moczenia grzybów. Wlać śmietanę kremówkę, wymieszać, gotować 20 minut.
Ser zetrzeć, wymieszać z żółtkiem i kwaśną śmietaną. Rozsmarować na kromkach. Oprószyć pieprzem kajeńskim. Tosty ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250°C, ustawionego na funkcję grill. Zapiekać 4 minuty. Pokroić w paski.
Zupę doprawić solą, białym pieprzem i szczyptą cukru. Rozlać do kokilek. Posypać majerankiem. Podawać z tostami serowymi.Źródło: Życie na gorąco