Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem kalafiorowo -paprykowy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Włoszczyznę wrzuć do garnka z łyżką rozgrzanego oleju, oprósz sporą szczyptą curry, chwilę smaż. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do warzyw.
Do garnka wrzuć zamrożone różyczki kalafiora. Całość zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Odłóż 2 łyżki warzyw. Resztę zmiksuj w zupie na gładki krem. Ponownie ustaw na kuchence.
Paprykę oczyść, posiekaj. Kremową zupę zapraw śmietaną. Dodaj odłożone niezmiksowane warzywa i posiekaną czerwoną paprykę. Chwilę ogrzewaj razem. Posyp listkami z kilku gałązek natki. Zupę dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety