Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem marchewkowy z curry"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Marchewki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Masło stop w rondlu. Włóż warzywa, smaż ok. 5 minut, cały czas mieszając. Oprósz curry i ostrą papryką, podsmaż. Wlej gorący bulion. Gotuj 20-30 minut, aż marchewka będzie miękka. Zmiksuj. Przypraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Udekoruj kleksem jogurtu naturalnego i listkami natki.Źródło: Chwila dla Ciebie