Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13357
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14696
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6058
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13357
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14696
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6058
Składniki
1,50 zł 230 kcal
Do bulionu włóż obrany seler i marchewkę. Dorzuć listek laurowy i ziele angielskie. Z pora, lubczyku i natki zrób paczuszkę zawiniętą nicią. Dodaj do zupy. Gotuj 20 min.
Bulion przecedź. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Wyjmij paczuszkę i wyrzuć. Resztę składników zmiksuj w zupie.
Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką i jeszcze raz zagotuj. Przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru. Pokrojone pieczywo zrumień na maśle.Zupę rozlej na talerze. Posyp kostkami tostowymi i udekoruj pachnącymi listkami bazylii.Źródło: Telemax