Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
1,50 zł 230 kcal
Do bulionu włóż obrany seler i marchewkę. Dorzuć listek laurowy i ziele angielskie. Z pora, lubczyku i natki zrób paczuszkę zawiniętą nicią. Dodaj do zupy. Gotuj 20 min.
Bulion przecedź. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Wyjmij paczuszkę i wyrzuć. Resztę składników zmiksuj w zupie.
Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką i jeszcze raz zagotuj. Przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru. Pokrojone pieczywo zrumień na maśle.Zupę rozlej na talerze. Posyp kostkami tostowymi i udekoruj pachnącymi listkami bazylii.Źródło: Telemax