Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z patisona z grzankami"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Patisony obierz ze skóry, usuń pestki i miękki miąższ, patisony pokrój w drobną kostkę (możesz je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach).
Marchewkę i pietruszkę oczyść, umyj, osusz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Masło stop w garnku, włóż warzywa, smaż kilka minut, mieszając. Wlej rosół, zamieszaj, gotuj 25-30 minut.
Zupę zmiksuj. Przypraw do smaku, zagotuj. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Krem podawaj z grzankami, posypany posiekanym koperkiem.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Pęśko z Woli Szydłowieckiej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie