Do góry

Dania główne Przepis na:

Krem z patisona z grzankami

Krem z patisona z grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Krem z patisona z grzankami"

Składniki

  • trzy młode patisony
  • cebula
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kilka łyżek śmietany 18-proc
  • 1 litr rosołu lub wywaru drobiowego
  • vegeta
  • pieprz
  • łyżka masła
  • opakowanie grzanek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Patisony obierz ze skóry, usuń pestki i miękki miąższ, patisony pokrój w drobną kostkę (możesz je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach).

  2. Marchewkę i pietruszkę oczyść, umyj, osusz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.

  3. Masło stop w garnku, włóż warzywa, smaż kilka minut, mieszając. Wlej rosół, zamieszaj, gotuj 25-30 minut.

  4. Zupę zmiksuj. Przypraw do smaku, zagotuj. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Krem podawaj z grzankami, posypany posiekanym koperkiem.

  5. Przepis przysłała Agnieszka Pęśko z Woli Szydłowieckiej.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń