Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z zielonego groszku"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w kostkę, włóż do garnka, dodaj masło, smaż 5 minut, cały czas mieszając. Zalej 1,5 litra wrzątku, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 20 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze 20 minut. Możesz dodać szczyptę przyprawy do zup.
Groszek osącz z zalewy na sitku, dodaj do zupy (zostaw kilka łyżeczek), gotuj 10 minut. Z zupy wyjmij kilka marchewek, seler, pietruszkę, listek i ziele. Zupę zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sito. Podawaj ją w miseczkach, udekorowaną łyżeczką zielonego groszku i pokrojoną marchewką. Możesz też podawać zupę z uprażonymi pestkami dyni lub migdałami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień