Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z zielonego groszku"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3817
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34214
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1614
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3817
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34214
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1614
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w kostkę, włóż do garnka, dodaj masło, smaż 5 minut, cały czas mieszając. Zalej 1,5 litra wrzątku, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, gotuj 20 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze 20 minut. Możesz dodać szczyptę przyprawy do zup.
Groszek osącz z zalewy na sitku, dodaj do zupy (zostaw kilka łyżeczek), gotuj 10 minut. Z zupy wyjmij kilka marchewek, seler, pietruszkę, listek i ziele. Zupę zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez sito. Podawaj ją w miseczkach, udekorowaną łyżeczką zielonego groszku i pokrojoną marchewką. Możesz też podawać zupę z uprażonymi pestkami dyni lub migdałami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień