Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem ze szparagami i mascarpone"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Szparagi umyj, obierz i pokrój.
Posiekaną cebulę z porem zeszklij na maśle. Wrzuć do osolonej wody, zagotuj, po czym dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki i szparagi. Gotuj do miękkości warzyw.
Dołóż mascarpone oraz żółtko i całość zmiksuj z pieprzem, gałką, sosem i imbirem.
Krem podawaj z pestkami dyni i ubitym białkiem.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 200
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV