Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem ziemniaczany z boczkiem"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37687
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3668
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 29
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37687
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3668
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 29
Składniki
Warzywa obierz, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż na patelni. Zalej wodą, posól i ugotuj.
Plasterki boczku usmaż lub upiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Warzywa zmiksuj na gładki krem. Dolej sok jabłkowy i śmietanę. Dodaj wszystkie zioła. Ponownie zagotuj.
Rozlej do małych miseczek. Do każdej włóż po plasterku chrupiącego boczku.
<strong>Czas: 45 min. 1 porcja = 290 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV