Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i niedrogie danie jednogarnkowe dla zabieganych Pozdrawiam mame i Krzysztofa z Kalisza, ktory mnie zainspirowal.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5668
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5668
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12253
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1554
Składniki
Posiekana cebule podsmazyc na oleju, dodac mielone mieso i usmazyc. Doprawic sola, pieprzem, chili, curry i czosnkiem. Dodac lyzke przecieru pomidorowego, wymieszac. Wlac bulion, wrzucic dynie i dusic na malym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut,
Dodac smietane, bazylie i gnocchi, wszystko dobrze wymieszac. Przelozyc do formy zaroodpornej. Mozzarelle pokroic w plastry i rozlozyc na wierzchu.
Forme wstawic do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (gora-dol) i zapiekac 15 minut.