Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krewetki z warzywami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1135
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1135
Składniki
Czubatą łyżkę musztardy wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, łyżką octu, posiekanym czosnkiem oraz tymiankiem.
Włóż krewetki do marynaty, po czym odstaw je na pół godziny do lodówki.
Do rondla z rozgrzaną oliwą wrzuć posiekaną cebulę, a potem dodaj kolejno dość drobno pokrojoną paprykę, cukinię i ząbek czosnku.
Dolej do składników trochę wody lub wina, a na koniec dołóż karczochy i pokrojone w kostkę pomidory.
Wyłącz ogień pod rondlem i dodaj tymianek, sól, pieprz oraz chili w proszku.
Krewetki usmaż szybko na rozgrzanej oliwie, posypując je natką pietruszki. Ułóż na warzywach.
Danie udekoruj gałązkami tymianku i serwuj z bagietką.Źródło: Telemax