Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krewetki z warzywami"
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2666
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 259
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2666
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 259
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Składniki
Czubatą łyżkę musztardy wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, łyżką octu, posiekanym czosnkiem oraz tymiankiem.
Włóż krewetki do marynaty, po czym odstaw je na pół godziny do lodówki.
Do rondla z rozgrzaną oliwą wrzuć posiekaną cebulę, a potem dodaj kolejno dość drobno pokrojoną paprykę, cukinię i ząbek czosnku.
Dolej do składników trochę wody lub wina, a na koniec dołóż karczochy i pokrojone w kostkę pomidory.
Wyłącz ogień pod rondlem i dodaj tymianek, sól, pieprz oraz chili w proszku.
Krewetki usmaż szybko na rozgrzanej oliwie, posypując je natką pietruszki. Ułóż na warzywach.
Danie udekoruj gałązkami tymianku i serwuj z bagietką.Źródło: Telemax