Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krewetki z warzywami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Czubatą łyżkę musztardy wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, łyżką octu, posiekanym czosnkiem oraz tymiankiem.
Włóż krewetki do marynaty, po czym odstaw je na pół godziny do lodówki.
Do rondla z rozgrzaną oliwą wrzuć posiekaną cebulę, a potem dodaj kolejno dość drobno pokrojoną paprykę, cukinię i ząbek czosnku.
Dolej do składników trochę wody lub wina, a na koniec dołóż karczochy i pokrojone w kostkę pomidory.
Wyłącz ogień pod rondlem i dodaj tymianek, sól, pieprz oraz chili w proszku.
Krewetki usmaż szybko na rozgrzanej oliwie, posypując je natką pietruszki. Ułóż na warzywach.
Danie udekoruj gałązkami tymianku i serwuj z bagietką.Źródło: Telemax