Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-03-2010
ziemniak jest absolutnie królem warzyw :)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 275
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 275
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Ziemniaki ugotowac, jeszcze gorące przecisnąc przez praskę lub przetrzec przez sito. Dodac mąkę, paprykę, sól, wbic jajko i wyrobic ciasto.
Jajka pokroic w kostkę, dodac posiekany szczypiorek, wymieszac z jogurtem, przyprawic.
Ciasto rozwałkowac na grubośc ok. 1 cm (pomagac sobie mąką). Pociąc je na kwadraty (w zalezności jaki duży kwadrat zrobimy, takiej wielkości nam krokiet wyjdzie). Na każdy kwadrat kłaśc farsz, zlepic brzegi, panierowac w bułce tartej i smażyc na głębokiem oleju.
Podawac z ulubionymi surówkami.
P.s. Pomysł zaczerpnięty z jakiejś starej "Przyjaciółki".