Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety grzybowe"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Wszystkie na ciasto zmiksuj na jednolitą masę. Następnie na rozgrzanym oleju usmaż duże, cienkie naleśniki.
Obraną cebulę pokrój w kosteczkę, po czym zeszklij na odrobinie oleju. Oczyszczone grzyby potnij w plastry, dorzuć na patelnię i duś kilka minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodaj starty ser żółty oraz posiekaną natkę pietruszki. Farsz wymieszaj, rozłóż na naleśniki i zwiń je w kopertę.
Jajka roztrzep i zanurz w nich krokiety. Następnie obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na złoty kolor. Danie podawaj np. z filiżanką gorącego barszczu.
50 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV