Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z bryndzą i oscypkiem

Krokiety z bryndzą i oscypkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 5

Wypróbowany przepis na "Krokiety z bryndzą i oscypkiem"

Składniki

  • 10 cienkich naleśników (do 6 dużych ziemniaków z gatunku
  • który po ugotowaniu jest sypki
  • 25 dag oscypka
  • 30 dag bryndzy
  • jajko
  • sól
  • pieprz. Panierka: 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej albo masło klarowane do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz: ziemniaki obierz, umyj, ugotuj do miękkości. Kiedy wystygną, zmiel je w maszynce do mięsa razem z bryndzą. Oscypek zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z roztrzepanym jajkiem. Połącz masy, dopraw.

  2. Nałóż farsz na naleśniki, zwiń krokiety, obtocz je w jajku i w bułce, usmaż na złoto.

  3. Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrówki niedaleko Krakowa

  4. czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,40 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń