Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krokiety z kapustą i mięsem wołowym"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 232
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 99
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 232
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 99
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Kapustę kiszoną zalej zimną wodą. Gotuj do miękkości (ok. 40 min). Odcedź, wystudź. Zimną dokładnie wyciśnij, zmiel w maszynce do mięsa razem z wołowiną.
Cebulę obierz, umyj, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do zmielonej kapusty z mięsem. Dopraw pieprzem na ostro.
Farszem smaruj naleśniki, zwijaj krokiety. Jajka roztrzep. Krokiety obtaczaj w jajku i bułce tartej. Smaż na oleju z obu stron do zrumienienia.
<strong>Przepis przysłała Anna Tomaszek z Izbicy</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie