Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krokiety z kapustą i mięsem wołowym"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 162
Składniki
Kapustę kiszoną zalej zimną wodą. Gotuj do miękkości (ok. 40 min). Odcedź, wystudź. Zimną dokładnie wyciśnij, zmiel w maszynce do mięsa razem z wołowiną.
Cebulę obierz, umyj, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do zmielonej kapusty z mięsem. Dopraw pieprzem na ostro.
Farszem smaruj naleśniki, zwijaj krokiety. Jajka roztrzep. Krokiety obtaczaj w jajku i bułce tartej. Smaż na oleju z obu stron do zrumienienia.
<strong>Przepis przysłała Anna Tomaszek z Izbicy</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie