Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krokiety z mięsem i soczewicą"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 132
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 132
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
na ciasto zmiksuj. Usmaż cienkie naleśniki. Soczewicę ugotuj. Mięso usmaż z pokrojoną w piórka cebulą. Przestudź. Dodaj soczewicę i zmiel w maszynce. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na usmażone naleśniki nałóż po porcji farszu i zwiń. Obtocz w roztrzepanych posolonych jajkach i bułce tartej. Usmaż na złoty kolor.
Przepis nadesłała: Iwona Zalepińska</strong>Źródło: Kurier TV