Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krokiety z mięsem
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8609
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8609
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 593
Składniki
Składniki na naleśniki mieszam ze sobą dokładnie by nie powstały grudki. Naleśniki smażyć na oleju. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek zrumienić na oleju, dodać mięso, przyprawy i przesmażyć. Do przestudzonego mięsa wbić jajka, wsypać bułkę tartą, doprawić do smaku. Mięso nakładać na naleśniki i zwijać krokiety. Każdego panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na rumiano z obu stron.