Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż tradycyjne ale również smaczne
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Według własnego przepisu usmażyć naleśniki w zależności ile chcemy mieć krokietów.
Mięso mielone usmażyć na patelni na oleju i doprawić przyprawami. Pieczarki myjemy,ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Cebulę obieramy i kroimy drobno i dodajemy do pieczarek i razem smażymy. doprawiamy. gdy pieczarki z cebulą się podsmażą dodajemy do mięsa i wszystko razem mieszamy. Przekładamy wszystko do miski i odstawiamy do ostygnięcia. gdy przestygnie mięso z pieczarkami dodajemy starty ser i mieszamy raz jeszcze wszystko.
Naleśniki faszerujemy i obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy jak normalne krokiety. po usmażeniu krokietów można je przełożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i zalać sosem pomidorowym i posypać serem . Smacznego :)