Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne niż tradycyjne ale również smaczne
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2294
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2294
Składniki
Według własnego przepisu usmażyć naleśniki w zależności ile chcemy mieć krokietów.
Mięso mielone usmażyć na patelni na oleju i doprawić przyprawami. Pieczarki myjemy,ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Cebulę obieramy i kroimy drobno i dodajemy do pieczarek i razem smażymy. doprawiamy. gdy pieczarki z cebulą się podsmażą dodajemy do mięsa i wszystko razem mieszamy. Przekładamy wszystko do miski i odstawiamy do ostygnięcia. gdy przestygnie mięso z pieczarkami dodajemy starty ser i mieszamy raz jeszcze wszystko.
Naleśniki faszerujemy i obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy jak normalne krokiety. po usmażeniu krokietów można je przełożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego i zalać sosem pomidorowym i posypać serem . Smacznego :)