Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli królika i grzybów. Potrawa idealnie pasująca ma świąteczny ale nie tylko obiad.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11845
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16043
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5078
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11845
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16043
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5078
Składniki
Królika umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W szerokim rondlu roztopić masło, włożyć królika i podsmażyć rumieniąc go. Grzyby zalać gorącą wodą i namoczyć. Gdy królik się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć. Potem podlać bulionem lub gorącą wodą i dusić prawie do miękkości. Dodać odsączone grzyby, przyprawy i dalej wszystko dusić do miękkości królika. W razie potrzeby doprawić. Śmietankę zahartować odrobiną płynu z duszenia królika i wlać do garnka z zawartością. Zagotować i jeszcze chwilkę gotować. Podawać np. z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub inną.