Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli królika i grzybów. Potrawa idealnie pasująca ma świąteczny ale nie tylko obiad.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 557
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 90
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 557
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 90
Składniki
Królika umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W szerokim rondlu roztopić masło, włożyć królika i podsmażyć rumieniąc go. Grzyby zalać gorącą wodą i namoczyć. Gdy królik się zrumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć. Potem podlać bulionem lub gorącą wodą i dusić prawie do miękkości. Dodać odsączone grzyby, przyprawy i dalej wszystko dusić do miękkości królika. W razie potrzeby doprawić. Śmietankę zahartować odrobiną płynu z duszenia królika i wlać do garnka z zawartością. Zagotować i jeszcze chwilkę gotować. Podawać np. z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub inną.