Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik w sosie śliwkowym"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 143
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 146
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 143
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso umyj, dopraw pieprzem, owiń słoniną i zwiąż sznurkiem.
Obtocz je w mące, podsmaż na oleju, po czym włóż do brytfanny i dodaj pokrojoną cebulę.
Dolej wodę, przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Podczas pieczenia podlewaj danie śliwowicą.
Po pół godzinie dodaj wypestkowane śliwki. 40 minut później wyjmij miękkie mięso.
Sos połącz z masłem oraz łyżeczką mąki i podgotuj.
Upieczonego królika poporcjuj. Rozłóż go na talerzach razem z śliwkami.
Całość polej wypieczonym sosem i udekoruj tymiankiem.Źródło: Kurier TV