Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik ze śliwkami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3457
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2506
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10795
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3457
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2506
Składniki
Z oprawionego królika oddziel udka i schowaj je do lodówki. Tuszkę zanurz w piwie na 24 godziny. Warzywa umyj i drobno pokrój.
Królika osącz z piwa i przyrumień w gorącym piekarniku. Włóż znów do piwa. Dodaj warzywa i przyprawy. Zalej litrem wody i gotuj ok. 5 godz. na małym ogniu.
Wyjmij królika, a płyn przecedź przez sito. Postaw go na ogniu, by odparował. Namocz śliwki. Udka ponacinaj, wysmaruj od wewnątrz musztardą, pieprzem, solą i nadziej śliwkami.
Udka obrumień na tłuszczu i piecz w piekarniku 20 min. Do sosu daj tabliczkę czekolady, karmel z 4 łyżek cukru i kilka suszonych śliwek.Źródło: Na żywo