Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Królik ze śliwkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13904
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6337
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13904
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6337
Składniki
Z oprawionego królika oddziel udka i schowaj je do lodówki. Tuszkę zanurz w piwie na 24 godziny. Warzywa umyj i drobno pokrój.
Królika osącz z piwa i przyrumień w gorącym piekarniku. Włóż znów do piwa. Dodaj warzywa i przyprawy. Zalej litrem wody i gotuj ok. 5 godz. na małym ogniu.
Wyjmij królika, a płyn przecedź przez sito. Postaw go na ogniu, by odparował. Namocz śliwki. Udka ponacinaj, wysmaruj od wewnątrz musztardą, pieprzem, solą i nadziej śliwkami.
Udka obrumień na tłuszczu i piecz w piekarniku 20 min. Do sosu daj tabliczkę czekolady, karmel z 4 łyżek cukru i kilka suszonych śliwek.Źródło: Na żywo