Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krucha tarta z kurkami i boczkiem"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2669
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 149
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2669
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 149
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
W międzyczasie wyłóż naczynie żaroodporne rozmrożoną tartą. Zrób w cieście dziurki i piecz około 10 minut.
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, zeszklij na nim poszatkowaną cebulę, a na koniec dorzuć umyte kurki. Dopraw całość solą, pieprzem i dosyp posiekany koperek.
Ułóż farsz na cieście. Zalej go śmietaną wymieszaną z serem ricotta i posolonymi jajkami.
Wstaw przygotowaną tartę do piekarnika i piecz 20 minut.Źródło: Kurier TV