Do góry

Dania główne Przepis na:

Krucha tarta z kurkami i boczkiem

Krucha tarta z kurkami i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Krucha tarta z kurkami i boczkiem"

Składniki

  • rolka ciasta francuskiego
  • 20 dag kurek
  • 20 dag boczku
  • cebula
  • 20 dag sera ricotta
  • mała śmietana kremówka 30%
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz czarny grubo mielony
  • pół pęczka koperku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzej do 200°C.

  2. W międzyczasie wyłóż naczynie żaroodporne rozmrożoną tartą. Zrób w cieście dziurki i piecz około 10 minut.

  3. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, zeszklij na nim poszatkowaną cebulę, a na koniec dorzuć umyte kurki. Dopraw całość solą, pieprzem i dosyp posiekany koperek.

  4. Ułóż farsz na cieście. Zalej go śmietaną wymieszaną z serem ricotta i posolonymi jajkami.

  5. Wstaw przygotowaną tartę do piekarnika i piecz 20 minut.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń