Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krucha tarta z kurkami i boczkiem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 226
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36188
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 226
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36188
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
W międzyczasie wyłóż naczynie żaroodporne rozmrożoną tartą. Zrób w cieście dziurki i piecz około 10 minut.
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, zeszklij na nim poszatkowaną cebulę, a na koniec dorzuć umyte kurki. Dopraw całość solą, pieprzem i dosyp posiekany koperek.
Ułóż farsz na cieście. Zalej go śmietaną wymieszaną z serem ricotta i posolonymi jajkami.
Wstaw przygotowaną tartę do piekarnika i piecz 20 minut.Źródło: Kurier TV