Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche babeczki z farszem z szynki"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
. Ciasto: Z mąki, zimnego masła, szczypty soli i zimnej wody zagniatamy szybkimi ruchami kruche ciasto. Godzinę chłodzimy w lodówce.
Foremki na babeczki natłuszczamy i prószymy mąką. Rozwałkowanym cienko ciastem wylepiamy foremki. Pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 200oC.
Farsz: Szynkę miksujemy z masłem, doprawiamy do smaku pieprzem. Farsz przekładamy do worka cukierniczego. Wyciskamy na schłodzone babeczki. Dekorujemy.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej sztuki: około 1,30 zł
Wartość odżywcza 1 sztuki: 360 kcal, Białko: 25 g, Tłuszcz: 62 g, Węglowodany: 54 gŹródło: Rewia