Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik na żołądkach drobiowych"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Składniki
Udko przekrój na pół i wraz z żołądkami opłucz. Żołądki pokrój na kawałki. Przełóż wraz z udkiem do garnka, zalej wodą i zagotuj.
Dodaj por, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz oraz obrany kawałek selera wraz z nacią i pietruszkę. Gotuj około 1,5 godziny.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy, podgotuj i dopraw solą oraz pieprzem. Kaszę przelej zimną wodą, przełóż do garnka i zalej gorącą wodą. Gotuj ok. 15 min i posól.
Ugotowaną kaszę dodaj do zupy i doprowadź do wrzenia. Przed podaniem krupnik obsyp posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Czas: 120 min | Koszt: do 18 zł | Poziom: średni | 6 porcji, 350 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień