Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krupnik z pulpecikami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Składniki
• na 6 porcji •: 40 min •Porcja: 270 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Warzywa obierz, opłucz. Marchewki pokrój w plasterki, a seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę. Wszystkie jarzyny (oprócz ziemniaków) włóż do garnka. Zalej 6–7 szklankami wody. Wkrusz kostki bulionowe. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj 10 minut.
Mięso przełóż do miski. Wbij jajko. Dosyp bułkę tartą. Dodaj musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Masę wyrób. Uformuj z niej pulpeciki wielkości włoskiego orzecha. Gotuj je ok. 10 minut w lekko posolonym wrzątku.
Do gotujących się warzyw wsyp kaszę. Gotuj 5 minut. Następnie dodaj ziemniaki. Zupę gotuj jeszcze 10–15 minut. Przypraw solą i pieprzem. Gotowy krupnik rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż po kilka pulpecików. Udekoruj, np. natką.Źródło: Naj