Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krupnik z pulpecikami"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 508
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2665
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2644
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 508
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2665
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2644
Składniki
• na 6 porcji •: 40 min •Porcja: 270 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Warzywa obierz, opłucz. Marchewki pokrój w plasterki, a seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę. Wszystkie jarzyny (oprócz ziemniaków) włóż do garnka. Zalej 6–7 szklankami wody. Wkrusz kostki bulionowe. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj 10 minut.
Mięso przełóż do miski. Wbij jajko. Dosyp bułkę tartą. Dodaj musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Masę wyrób. Uformuj z niej pulpeciki wielkości włoskiego orzecha. Gotuj je ok. 10 minut w lekko posolonym wrzątku.
Do gotujących się warzyw wsyp kaszę. Gotuj 5 minut. Następnie dodaj ziemniaki. Zupę gotuj jeszcze 10–15 minut. Przypraw solą i pieprzem. Gotowy krupnik rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż po kilka pulpecików. Udekoruj, np. natką.Źródło: Naj