Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krwisty befsztyk"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Polędwicę umyj w zimniej wodzie. Przekrój na pół, tworząc dwa płaskie kawałki.
Na patelni rozgrzej porządnie olej. Dodaj łyżkę masła. Usmaż polędwicę na dużym ogniu po kilka min z każdej strony (powinna być lekko krwista). Zdejmij mięso z patelni.
Do rondelka przelej tłuszcz. Dolej do niego wino i doprowadź do wrzenia. Na koniec dorzuć jeszcze pieprz z zalewy i dopraw sos solą. Gotuj do czasu, aż trochę zgęstnieje.
Polędwicę ułóż na talerzach i zawiń w zblanszowane paski z cukinii. Polej sosem i udekoruj gałązkami rozmarynu.Źródło: Telemax