Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1529
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 49
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1529
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 49
Składniki
Mięso zmiel z ugotowanymi warzywami: marchewką, pietruszką i selerem. Dolej nieco wywaru powstałego z gotowania mięsa z warzywami.
Całość wymieszaj z przesmażoną cebulką oraz jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Wszystkie na ciasto dokładnie wymieszaj. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki.
Schłodzone rozwałkuj na kształt prostokąta o grubości ok. 0,5 cm. Wzdłuż dłuższego boku ułóż liście pora i nałóż farsz. Całość zawiń wzdłuż dłuższego boku, a końce kulebiaka zawiń pod spód.
Gotowy pieróg ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w temp. 180° C do momentu zbrązowienia.Źródło: Na żywo