Dziś proponuje kotleciki mielone połączone z sosem serowa – porowym z dodatkiem warzyw podane z makaronem.
Kuleczki utopione w sosie serowo – porowym
Składniki
- Składniki na kotlety:
- ½ kg mięsa mielonego
- 2 łyżki bułki tartej
- Cebula biała
- Paprykę ostrą
- 2 łyżki musztardy
- Jajko
- 1 łyżka majeranku
- Sól
- Olej do smażenia
- Pieprz
- Składniki na sos porowo serowy:
- Kostka rosołowa
- 2 serki topione Hochland
- 1 por
- 1 mały słoik papryki konserwowej
- 3 duże ogórki kiszone.
Składniki
- Składniki na kotlety:
- ½ kg mięsa mielonego
- 2 łyżki bułki tartej
- Cebula biała
- Paprykę ostrą
- 2 łyżki musztardy
- Jajko
- 1 łyżka majeranku
- Sól
- Olej do smażenia
- Pieprz
- Składniki na sos porowo serowy:
- Kostka rosołowa
- 2 serki topione Hochland
- 1 por
- 1 mały słoik papryki konserwowej
- 3 duże ogórki kiszone.

Etapy przygotowania
1. Mięso przekładamy do miski.

2. Dodajemy jajko.

3. Następnie cebulę obraną i pokrojoną w kostkę oraz musztardę.

4. Bułkę tartą.

5. Majeranek oraz sól i pieprz, paprykę.

6. Dokładnie mieszamy.

7. Smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju z obu stron.

8. Usmażone kotlety układamy w naczyniu.

9. Pora kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju.

10. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pora.

11. Tą samą czynność wykonujemy z ogórkiem.

12. Do warzyw dodajemy kostkę rosołową, podlewamy 1/2 szk. wody i prużymy do chwili kiedy warzywa będą miękkie.

13. Na koniec dodajemy serki i gotujemy aż się rozpuszczą.

14. Sosem polewamy kotlety. 15. Podajemy z makaronem. 16. Danie gotowe. 17. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Ciasta
- Torty
- Kremy
Odsłon: 1641
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 475
Ostatnio komentowane przepisy
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Ciasta
- Torty
- Kremy
Odsłon: 1641
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 475



Składniki
- Składniki na kotlety:
- ½ kg mięsa mielonego
- 2 łyżki bułki tartej
- Cebula biała
- Paprykę ostrą
- 2 łyżki musztardy
- Jajko
- 1 łyżka majeranku
- Sól
- Olej do smażenia
- Pieprz
- Składniki na sos porowo serowy:
- Kostka rosołowa
- 2 serki topione Hochland
- 1 por
- 1 mały słoik papryki konserwowej
- 3 duże ogórki kiszone.
1. Mięso przekładamy do miski.
2. Dodajemy jajko.
3. Następnie cebulę obraną i pokrojoną w kostkę oraz musztardę.
4. Bułkę tartą.
5. Majeranek oraz sól i pieprz, paprykę.
6. Dokładnie mieszamy.
7. Smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Usmażone kotlety układamy w naczyniu.
9. Pora kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju.
10. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pora.
11. Tą samą czynność wykonujemy z ogórkiem.
12. Do warzyw dodajemy kostkę rosołową, podlewamy 1/2 szk. wody i prużymy do chwili kiedy warzywa będą miękkie.
13. Na koniec dodajemy serki i gotujemy aż się rozpuszczą.
14. Sosem polewamy kotlety. 15. Podajemy z makaronem. 16. Danie gotowe. 17. Smacznego.