Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 3667
Dodano: 03.02.2018
Odsłon: 9253
1-2 os. | 30 min | średnie | tanie |
Kapustę utrzeć na tarce o średnich otworkach. Dodać sól, paprykę, kolendrę w proszku i świeżą, posiekaną. Dodać 4-5 łyżek maki z ciecierzycy i wszystko wymieszać.
Ręce nasmarować olejem i lepić kuleczki.
Olej rozgrzać w patelni. Najpierw robię próbę, czy olej jest już gotowy do smażenia: wrzucam mały kawalek ciasta i gdy się zarumieni, możemy smażyć nasze koftas.
Wkładamy porcje kuleczek i smażymy, aż z jednej strony się zarumienią. Obracamy i smażymy je z drugiej strony.
Pieknie przyrumienione Koftas wyjmujemy na talerz nakryty papierowym reczniczkiem, żeby ociekły ze zbędnego tłuszczu. Można jeszcze przyrządzić smaczny sos pomidorowy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

gochna55 07 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Lubię Twoje przepisy. Są takie ... inspirujące. Koniecznie wypróbuję oryginał, ale aż korci mnie do "swoich smaków". Często tak robię, nie tylko dlatego aby płynąć "pod prąd", ale również na pewne ograniczenia. Ciekawe jak zareaguje rodzina na taką przystawkę lub na danie np. z ryżem. Dziękuję i ... czekam na dalsze.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 05 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
jakie śliczne i pyszne,mniammm:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 03 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Jakie fajne!Koniecznie muszę zrobić bo tak apetycznie wyglądają i brzmią!:) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 03 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
musze sprobowac! ciekawa i smaczna alternatywa dla miesa :)ps, nie moge wejsc w powiadomienia, cos sie zwiesilo :( Odpowiedzi: 2 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz