Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pyszne danie na różne okazje.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Filet pokroić w plastry , doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Posmarować musztardą. Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić w kostkę. Ogóreczki pokroić w krążki. W małej salaterce ułożyć prostokąt z folii na nim plaster fileta z kurczaka , na nim porcję żurawiny.
Na żurawinę ułożyć porcję papryki , suszonych pomidorów oraz porcję krążków ogóreczka.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć obok siebie 3 krążki cukinii. Przy pomocy folii zwinąć fileta tworząc kulkę i ułożyć na krążkach cukinii. Z pozostałymi plastrami postąpić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.