Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki pieczemy w łupinach przez ok. 1,5 godziny, obieramy, studzimy i zimne przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, rozkłócone jajko, masło oraz sól i wszystko dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy równy wałek i kroimy go na plastry. Pośrodku każdego kawałka robimy wgłębienie, w które wkładamy odrobinę konfitury, zalepiamy ciasto i formujemy spłaszczoną kulkę. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy na gorąco, posypane cukrem pudrem