Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego Brasiliana? Bo w barwach narodowych Brazylii :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4190
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416542
Składniki
Pierś kurczaka osoliłam i ugotowałam na parze. Kiedy pierś była gotowa (po ok 10 minutach), przykryłam ją plasterkami sera żółtego i dalej gotowałam pod przykryciem, aby ser się rozpuścił. Czas, jaki ser potrzebuje na rozpuszczenie się wystarczy na podgrzanie patelni, rozpuszczenie małej ilości masła i podsmażenie pokrojonego szczypiorku przez ok. 10 sekund. Pierś wyłożyłam na talerz, na to szczypiorek. Świetnie smakuje!