Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego Brasiliana? Bo w barwach narodowych Brazylii :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7662
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2814
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7662
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2814
Składniki
Pierś kurczaka osoliłam i ugotowałam na parze. Kiedy pierś była gotowa (po ok 10 minutach), przykryłam ją plasterkami sera żółtego i dalej gotowałam pod przykryciem, aby ser się rozpuścił. Czas, jaki ser potrzebuje na rozpuszczenie się wystarczy na podgrzanie patelni, rozpuszczenie małej ilości masła i podsmażenie pokrojonego szczypiorku przez ok. 10 sekund. Pierś wyłożyłam na talerz, na to szczypiorek. Świetnie smakuje!