Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak curry na jabłkach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Kurczaka umyj, natrzyj solą, curry i olejem. Włóż do brytfanny, podlej bulionem drobiowym. Naczynie wstaw do piekarnika. Piecz 45 minut w temperaturze 190 st.
Jabłka umyj, pokrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ (ze skórką) pokrój na kawałki. Cebulki oczyść, posiekaj. Opłucz rodzynki. Przygotowane wsyp do naczynia z kurczakiem. Podlej kilkoma łyżkami wody. Piecz w tej samej temperaturze jeszcze 35 minut.
Mięso wyjmij, podziel na porcje. Powstały podczas pieczenia sos z kawałkami jabłek, cebulą oraz rodzynkami przełóż do rondla. Zalej śmietaną, krótko ogrzewaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Polej upieczone mięso.
porcji, czas ok. 90 min; porcja – 350 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety