Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie danie z nutką orientu. Niezwykle smaczne i aromatyczne.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2501
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 391
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2501
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 391
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i obsypujemy solą. Następnie przyrządzamy marynatę z 3 łyżek oleju rzepakowego (najlepiej z pierwszego tłoczenia o intensywnej ciemno - żółtej barwie), utartego kawałka imbiru, przeciśniętych przez praskę dwóch ząbków czosnku, pieprzu, tymianku i 1,5 łyżeczki curry. Obtaczamy w marynacie kawałki kurczaka i wstawiamy do lodówki na min. godzinę (im dłużej będą się marynowały, tym lepiej).
Zamarynowanego kurczaka smażymy na patelni (nie trzeba dodawać więcej oleju, gdyż ten z marynaty powinien wystarczyć), następnie dodajemy mrożoną mieszankę chińską (Ja, użyłam tej z Lidla) i dusimy pod przykryciem około 8 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy sos sojowy i doprawiamy solą do smaku. W tym samym czasie gotujemy ryż z kostką rosołową i łyżeczką curry. Podajemy z zieleniną. Smacznego!