Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sprawdzony "babciny" przepis. Mięso rozpływa się w ustach ,sos jest wyborny. Czegóż więcej oczekiwać?
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2556
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2556
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło ,dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy ,cały czas mieszając (ma być lekko szklista). Na cebulę wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki ,zalewamy bulionem ,kładziemy kawałki kurczaka ,oprószamy solą i papryką. Rondel przykrywamy i dusimy mięso na wolnym ogniu 45-50 min na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełniamy dolewamy bulion. Po przygotowaniu ,kurczaka wyjmujemy na talerze ,posypujemy posiekaną natką pietruszki. Do grzybów dodajemy śmietanę rozrobioną z mąką ,dusimy chwilę i podajemy do kurczaka.