Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sprawdzony "babciny" przepis. Mięso rozpływa się w ustach ,sos jest wyborny. Czegóż więcej oczekiwać?
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2403
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18141
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2403
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18141
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło ,dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy ,cały czas mieszając (ma być lekko szklista). Na cebulę wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki ,zalewamy bulionem ,kładziemy kawałki kurczaka ,oprószamy solą i papryką. Rondel przykrywamy i dusimy mięso na wolnym ogniu 45-50 min na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełniamy dolewamy bulion. Po przygotowaniu ,kurczaka wyjmujemy na talerze ,posypujemy posiekaną natką pietruszki. Do grzybów dodajemy śmietanę rozrobioną z mąką ,dusimy chwilę i podajemy do kurczaka.