Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak duszony w śmietanie z białym winem"
Przepis dnia
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 586
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 423
Przepis dnia
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 586
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 423
Składniki
Umyte i osuszone udka z kurczaka nacieramy solą i pieprzem. W rondlu na gorącym oleju obsmażamy z każdej strony udka z kurczaka. Następnie dodajemy cebulę, czosnek, tymianek, białe wino i dusimy. Po 20 minutach wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojony ser pleśniowy, sparzone liście szpinaku i całość dusimy do miękkości mięsa, ciągle mieszając. Przed podaniem doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i solą.
<b>Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego</b>
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>Źródło: INTERIA.PL