Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak korzenny"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 509
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2724
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 509
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2667
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2724
Składniki
W miseczce wymieszaj: keczup, olej, sól, pieprz, obie papryki i kurkumę. Częścią marynaty posmaruj kurczaka. Odstaw.
Marchewkę oczyść pokrój w kostkę, cebulę obierz i pokrój w ósemki, posiekaj 2 ząbki czosnku oraz zioła.
Dodaj pokrojoną skórkę z jabłka, żurawinę, jałowiec, ziele i listek laurowy, goździki oraz resztę marynaty. Wymieszaj i nadziej kurczaka. Zwiąż nogi i odstaw na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce. Włóż tuszkę kurczaka do brytfanki lub naczynia żaroodpornego. Nakryj. Piecz około 90 min w temp. 180°C.
<strong>Urszula Spyra z Brzezińca</strong>Źródło: Takie jest życie