Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak korzenny"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Składniki
W miseczce wymieszaj: keczup, olej, sól, pieprz, obie papryki i kurkumę. Częścią marynaty posmaruj kurczaka. Odstaw.
Marchewkę oczyść pokrój w kostkę, cebulę obierz i pokrój w ósemki, posiekaj 2 ząbki czosnku oraz zioła.
Dodaj pokrojoną skórkę z jabłka, żurawinę, jałowiec, ziele i listek laurowy, goździki oraz resztę marynaty. Wymieszaj i nadziej kurczaka. Zwiąż nogi i odstaw na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce. Włóż tuszkę kurczaka do brytfanki lub naczynia żaroodpornego. Nakryj. Piecz około 90 min w temp. 180°C.
<strong>Urszula Spyra z Brzezińca</strong>Źródło: Takie jest życie