Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak marynowany"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 245
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 245
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Filety umyj i osusz. Wlej wino oraz olej do słoika (typu twist). Nakryj naczynie. Potrząsaj, aż dobrze się połączą. Wsyp kurkumę, lubczyk, imbir, szczyptę soli, pieprzu. Znów potrząsaj chwilę. Mięso włóż do miseczki, polej marynatą. Nakryj i wstaw do lodówki na noc.
Ułóż mięso razem z marynatą w brytfance lub naczyniu żaroodpornym. Nakryj. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Po koniec zdejmij przykrywkę. Piecz, aby skórka się zrumieniła.
Porcje: 4, : 70 min., cena: 2,90 zł, kalorie 320 kcal.
Przepis przysłała Aleksandra Skarżyńska z Lubawy.Źródło: Bella Relaks