Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak marynowany"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Filety umyj i osusz. Wlej wino oraz olej do słoika (typu twist). Nakryj naczynie. Potrząsaj, aż dobrze się połączą. Wsyp kurkumę, lubczyk, imbir, szczyptę soli, pieprzu. Znów potrząsaj chwilę. Mięso włóż do miseczki, polej marynatą. Nakryj i wstaw do lodówki na noc.
Ułóż mięso razem z marynatą w brytfance lub naczyniu żaroodpornym. Nakryj. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Po koniec zdejmij przykrywkę. Piecz, aby skórka się zrumieniła.
Porcje: 4, : 70 min., cena: 2,90 zł, kalorie 320 kcal.
Przepis przysłała Aleksandra Skarżyńska z Lubawy.Źródło: Bella Relaks