Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak na purée groszkowym"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2164
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 673
Składniki
Piersi umyć, oczyścić, podzielić każdą na połowę, oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce masła, dodać groszek i zalać wodą. Doprawić solą, pieprzem i oregano, gotować pod przykryciem 15 minut. Z 2 łyżek masła i mąki zrobić zasmażkę. Zagęścić sos, zmiksować.
Piersi kurczaka zrumienić na rozgrzanym oleju, zgasić ogień i przykryć na 5 minut. Podawać z purée groszkowym oraz ugotowanymi (najlepiej na parze) brokułami. Udekorować gałązkami świeżego tymianku.
Purée z groszku można też zrobić miksując groszek z oliwą i płatkami migdałowymi. Zyska oryginalny aromat.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium