Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja osobiście go uwielbiam, i nie jest pracochłonny
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1954
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 114
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1954
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 114
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Kurczaka należy umyć i natrzeć solą pieprzem i papryką słodką. Do środka wkładamy kilka oliwek i jeśli ktoś lubi to w całości bez rodzielania żabków, to daje zupełnie inny aromat niż oczyszczony z łupin. Dookoła kurczaka układamy obrane ziemniaki, posypane kminkiem i polane olejem. Wszystko pieczemy w rękawie do pieczenia. Czas pieczenia ok 2 godz. w temperaturze 190 stopni. Podajemy z słatą z sosem winegret.