Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak pieczony po kasztelańsku"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Grzyby oczyść, opłucz, potnij na kawałki. Tuszkę umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, posyp ziołami. Pokrój na porcje. Boczek potnij w słupki, podsmaż na oleju. Dołóż kurczaka, zrumień go i przełóż do brytfanki.
Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj grzyby i przypraw. Przełóż do kurczaka. Podlej winem i bulionem. Brytfankę przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st.
Piecz 75 minut. Serwuj ze smażonymi ziemniakami. Potrawę możesz udekorować cytryną i listkami laurowymi.Źródło: Tina