Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz mięso w wersji na słodko z odrobiną ostrości to ten przepis jest dla ciebie. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube. Serdecznie zapraszam
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 840
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4109
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 840
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4109
Składniki
Filety umyj, osusz ręcznikiem papierowym i usuń błonki. Pokrój w większą kostkę. Mięso obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w mące. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Przełóż na talerz i owiń folią aluminiową.
Na tej samej patelni na której było smażone mięso rozgrzej dwie łyżki masła klarowanego dodaj zmiażdżony czosnek i imbir. Smash minuta aż zacznie uwalniać się aromat. Następnie dodaj cukier oraz miód i gotuj do rozpuszczenia cukru. sos sojowy ocet ryżowy olej sezamowy oraz sos gochujang dobrze wymieszaj, zagotuj i wyłącz palnik pod patelnią. Dodaj wcześniej usmażonego kurczaka wymieszać do połączenia. Dodaj Sezam oraz bąki cebulki i dobrze wymieszaj podawaj z ugotowanym ryżem.