Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz mięso w wersji na słodko z odrobiną ostrości to ten przepis jest dla ciebie. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube. Serdecznie zapraszam
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11800
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 444
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 109
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 671
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 378
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11800
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 444
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 109
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 671
Składniki
Filety umyj, osusz ręcznikiem papierowym i usuń błonki. Pokrój w większą kostkę. Mięso obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w mące. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Przełóż na talerz i owiń folią aluminiową.
Na tej samej patelni na której było smażone mięso rozgrzej dwie łyżki masła klarowanego dodaj zmiażdżony czosnek i imbir. Smash minuta aż zacznie uwalniać się aromat. Następnie dodaj cukier oraz miód i gotuj do rozpuszczenia cukru. sos sojowy ocet ryżowy olej sezamowy oraz sos gochujang dobrze wymieszaj, zagotuj i wyłącz palnik pod patelnią. Dodaj wcześniej usmażonego kurczaka wymieszać do połączenia. Dodaj Sezam oraz bąki cebulki i dobrze wymieszaj podawaj z ugotowanym ryżem.