Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz mięso w wersji na słodko z odrobiną ostrości to ten przepis jest dla ciebie. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube. Serdecznie zapraszam
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1217
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38525
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1217
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38525
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
Filety umyj, osusz ręcznikiem papierowym i usuń błonki. Pokrój w większą kostkę. Mięso obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w mące. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Przełóż na talerz i owiń folią aluminiową.
Na tej samej patelni na której było smażone mięso rozgrzej dwie łyżki masła klarowanego dodaj zmiażdżony czosnek i imbir. Smash minuta aż zacznie uwalniać się aromat. Następnie dodaj cukier oraz miód i gotuj do rozpuszczenia cukru. sos sojowy ocet ryżowy olej sezamowy oraz sos gochujang dobrze wymieszaj, zagotuj i wyłącz palnik pod patelnią. Dodaj wcześniej usmażonego kurczaka wymieszać do połączenia. Dodaj Sezam oraz bąki cebulki i dobrze wymieszaj podawaj z ugotowanym ryżem.