Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz mięso w wersji na słodko z odrobiną ostrości to ten przepis jest dla ciebie. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube. Serdecznie zapraszam
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 771
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 933
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2475
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 771
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 933
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2475
Składniki
Filety umyj, osusz ręcznikiem papierowym i usuń błonki. Pokrój w większą kostkę. Mięso obtocz w rozbełtanym jajku a następnie w mące. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Przełóż na talerz i owiń folią aluminiową.
Na tej samej patelni na której było smażone mięso rozgrzej dwie łyżki masła klarowanego dodaj zmiażdżony czosnek i imbir. Smash minuta aż zacznie uwalniać się aromat. Następnie dodaj cukier oraz miód i gotuj do rozpuszczenia cukru. sos sojowy ocet ryżowy olej sezamowy oraz sos gochujang dobrze wymieszaj, zagotuj i wyłącz palnik pod patelnią. Dodaj wcześniej usmażonego kurczaka wymieszać do połączenia. Dodaj Sezam oraz bąki cebulki i dobrze wymieszaj podawaj z ugotowanym ryżem.