Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków. Składa się z ryżu, filetów z kurczaka i aromatycznych warzyw. A w dodatku przygotujesz ją w piekarniku!
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Cebulę, paprykę i obraną marchewkę posiekaj w kostkę. Każdy filet z kurczaka przekrój wzdłuż. Posyp solą i pieprzem. Dopraw słodką, ostrą papryką, a także czosnkiem granulowanym. Podsmaż na odrobinie oleju z każdej strony, wystarczy po kilka minut. Przełóż na talerz.
Na dno głębokiego naczynia żaroodpornego wsyp ryż. Dodaj posiekaną cebulę, marchewkę i paprykę czerwoną. Wymieszaj wodę z kurkumą, kolendrą, solą i pieprzem, a następnie zalej całość. Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza bez przykrycia.
Zetrzyj ser na grubych oczkach. Po 40 minutach sprawdź, czy jest jeszcze woda w naczyniu żaroodpornym. Możesz delikatnie zamieszać. Na wierzch przełóż odsączoną kukurydzę i fasolę, wymieszaj ostrożnie i ułóż podsmażonego kurczaka. Posyp serem. Piecz dalej przez 20-30 minut.