Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak po tajsku z plasterkami ogórka"
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 35
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 201
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5169
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 35
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 201
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5169
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, lekko rozbij (plastry powinny być dość grube). Sok z limonki wymieszaj z sosem sojowym, oliwą, szczyptą pieprzu i cukrem.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj do sosu, wymieszaj. Polej kurczaka, natrzyj. Wstaw na godzinę do lodówki.
Mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie, grilluj około 20 minut, odwracając i smarując marynatą. Pokrój na 2 cm paski. Podawaj z pokrojonym na plasterki ogórkiem, posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie