Do góry

Dania główne Przepis na:

kurczak po włosku

kurczak po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 341 Ocena: 4580

Dodano:

Odsłon: 694

szybko i smacznie, można oczywiście wykorzystać mięso z piersi kurczaka albo udka, co kto lubi i ma akurat w lodówce

Składniki

  • filet z udźca kurczaka 40-50 dag
  • pieczarki 30 dag
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy
  • mąka 1 łyżka
  • olej
  • oliwki
  • sól, pieprz, oregano
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju, przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą, posolić, dodać czosnek, dusić na małym ogniu,
    2. pieczarki umyć, obrać, pokroić, na oleju podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć chwile,
    3. jak mięsko będzie już prawie miękkie dodać pieczarki, następnie koncentrat, zaprawić mąką, pogotować jeszcze chwile, dodać pieprz, oregano i na końcu oliwki,
    4. podawać z ryżem lub makaronem,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń