Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak tandori z soczewicą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Filety z kurczka umyj i osusz. Przekrój je na pół wzdłuż. Przyprawę tandori wymieszaj z 4 łyżkami oleju. Polej kurczaka, dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.
Pieczarki oczyść i poprzekrawaj na połowy. Obierz dymki i pokrój je w cienkie plasterki. Podsmaż razem przez 10 min. na rozgrzanym oleju. Zdejmij z patelni.
Na tym samym oleju podsmaż przez 2 min. zamarynowanego kurczaka. Cały czas mieszaj. Oprósz mięso solą i pieprzem, podlej bulionem. Dodaj soczewicę i pieczarki z dymką. Duś ok. 10 min.
Przypraw do smaku solą i pieprzem i nałóż na talerz, każdą porcję udekoruj natką i klek sem z jogurtu.
Czas przygotowania: 40 minut. 750 kcal/1 porcja.
Koszt: do 26 zł.Źródło: