Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w boczku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 86
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 86
Składniki
Mięso umyj, osusz. Każdy filet przekrój na 2 płaty. Lekko rozbij przez folię, aby postał dosyć cienki płat mięsa. Oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, tymiankiem. Mięso nakryj i odstaw, na co najmniej pół godziny, aby przeszło smakiem przypraw (możesz to zrobić poprzedniego dnia i pozostawić przygotowane mięso w lodówce).
Każdy płat mięsa posmaruj żurawinami i zwiń w rulonik. Owiń 2 plastrami boczku i zepnij wykałaczką.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż w nim roladki. Posyp rozmarynem. Nakryj naczynie, wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180°C, aż roladki będą pięknie zrumienione.
Podaj potrawę na liściach sałaty, udekorowaną plasterkami pora lub cebulki.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Takie jest życie